Skip to content

Den sikre creme uden kemi til din baby

30. januar 2012

Hvordan sikre du, at de produkter, du smører dig selv og dit barn ind i ikke er fyldt med kemikalier?

Ja, normalt ville svaret jo være forholdsvist enkelt. Du skal benytte dig af svanemærket og øko-øet,  som begge er garantimærker på, at det du er ved at købe også er af en sund og god kvalitet. Men så alligevel kan der nogle gange opstå tvivl og nogle produkter bliver måske med tiden ændret, fordi de troede, at det var godt, men så viser det sig, at det var det ikke alligevel.

Min filosofi omkring at bruge produkter med parfume, parabener og meget andet er, at hvis du vil være sikker på, at der ikke er nogen stoffer i, som kan være dårlige for dig og din lille ny. Så skal du vælge de reneste produkter. Det vil sige grundproduktet. Derfor anbefaler jeg, at du til din lille baby kun bruger en olie. Det giver et lidt mere fedtet barn, men hvis du så bruger føntørreren til at få huden til at optage olien lidt hurtigere så er det ikke så slemt. Når du går til massør bruger de blot mandelolie og det kan du også sagtens bruge.

Hjemmelavet creme
Du kan også vælge at lave en creme, der er lidt mere fed, og som du bedre kan arbejde med. Dette er rigtig godt, hvis du skal give zoneterapi eller massage til babyen. Den er nemlig lidt nemmere at dosere. Jeg bruger selv følgende opskrift:

32 g bivoks smeltes i en gryde
500g økologisk oliven- eller jordnøddeolie tilsættes under omrøring lidt ad gangen.

Det bliver en pæn stor portion creme, så du kan først hælde så meget på glas eller dåse, som du vil bruge til den lille. Resten kan du tilsætte en æterisk olie, som du da selv kan bruge. De æteriske olier har som oftest en specifik effekt fx virker lavendel beroligende, men citrus virker opkvikende.

Du kan godt vælge at lave andre former for cremer, men i langt de fleste tilfælde er der i opskriften atamon (parahydroxybenzoat) eller andre benzoesyrer. Disse kemikalier er vist at have en allergifremkaldende effekt omend i lav grad. Så selv om at stofferne er naturligt forekommende i nogle bærtyper så vil jeg personligt ikke anbefale at du kommer det i cremen. Så vil det være bedre at du laver en lidt mindre mængde creme og så skifter den ud lidt oftere. Idet cremen vil have større tendens til at mugne.

Miljøministeriet anbefaler
Hvis du ikke er til at lave creme selv, kan du også vælge at følge nogle af de råd som anbefales af Miljøministeriet på www.babykemi.dk. Det er nogle gode råd, men de kan for mange kvidner godt være noget skrappe og personligt synes jeg at du blot må se på hvad der giver mening for dig i din trivsel. Det skal jo ikke være en straf at leve og at være gravid.

 

 

Reklamer
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: